Zakaj Pilates vaje❤️?

Sodoben način življenja, slaba drža in neučinkoviti vzorci dihanja so dejavniki, ki škodijo našemu zdravju. K temu pripomorejo neustrezna prehrana, sedeči način življenja, zlasti na delovnem mestu, vse več časa pred ekrani in drugi dejavniki

Če se tudi vam zdi, da bi lahko poskrbeli za svoje zdravje, imam za vas odlično idejo: pilates! Ta ima številne prednosti, kot so:

 • Izboljšano ravnotežje in drža;
 • Večja trdnost/stabilnost centra;
 • Izboljšana koordinacijo;
 • Manj bolečin v spodnjem delu hrbta;
 • Izboljšana prožnost mišic;
 • Večja kinestetična zavest.

  Pilates je izjemno koristen tudi za starejše posameznike, saj je učinkovit pri preprečevanju padcev. Na vadbah opažam tudi, da redno izvajanje pilatesa pomembno vpliva na statično in dinamično ravnotežje žensk.

  Kako izbrati pravi pilates zase?

  Priljubljenost pilatesa in tudi joge še naprej raste. Kljub hitremu tempu sodobnega življenja se vse več ljudi zaveda, kako zelo pomembno si je vzeti čas ter se osredotočiti na um in telo.

   

  Danes obstaja že ogromno različnih načinov vadbe; skupinski tečaji, pilates, primeren za fizioterapevtsko rehabilitacijo, klasični pilates, reformer pilates… Za karkoli se odločite je v prvi vrsti pomembno, da vam je vadba v veselje. Seveda pa ne pozabite izbrati tudi ustreznega trenerja, ki vas bo s svojim znanjem lahko usmerjal in prispeval k napredku.

  Vljudno vabljeni, da se priključite našim skupinam Pilatesa. Na urniku je 5x. Lokacija je Štepanjsko naselje in Fužine.

www.aktivnizmano.si

URNIK AKTIVNI Z MANO

Video prikaz treh osnovnih Pilates vaj tukaj