NOVO
PRAVLJIČNA JOGA ZA OTROKE

Pripovedovanje zgodbe medtem, ko izvajamo vaje <3


VSAK PETEK ob 17:00

Pravljična joga je čudovita dejavnost za otroke vseh starosti. Skozi igro, pesmi, pravljice in zabavo jim približa osnove joge in na ta način izboljša koordinacijo gibov, poveča koncentracijo, umiri dihanje, spodbuja domišljijo in se marsikaj. Prilagojena je tako, da lahko sodeluje prav vsak otrok po svojih najboljših zmožnostih, brez tekmovanja in primerjanj. Vsak lahko zasije v svoji unikatnosti. Prav tako jim dovoli raziskovati in izraziti svoja čustva, se umiriti, začutiti svoje telo in se predvsem zabavati.V trenutnem življenjskem tempu je to še kako pomembno.

S pravljično jogo popeljemo otroke v svet pravljic, kjer spoznavamo nepozabne junake, lovimo velikane, iščemo morsko deklico, se sončimo na skali s krokodilom in spoznamo še veliko drugih pravljičnih junakov.

Pravljična joga za otroke prav tako krepi socialne veščine. Skupinsko izvajanje joge skozi pravljice spodbuja sodelovanje, spoštovanje in empatijo med otroki. Sodelovanje v skupini pri izvajanju položajev spodbuja tudi občutek pripadnosti.

Celostni pristop pravljične joge tako združuje gibanje, domišljijo in sprostitev, kar učinkovito podpira razvoj otrok v na fizični, čustveni in socialni ravni. Ta čarobna kombinacija je odličen način, kako otrokom omogočiti veselje do vadbe in spodbuditi njihovo celostno dobro počutje.


Kdaj:
Vsak petek ob 17:00-17:45

Kje: Dom starejših občanov Fužine

Komu je namenjena: Otrokom starim od 4 do 7 let

Cena: Mesečna vadnina: 38€/otroka
Enkratni obisk: 15€/otroka

Imate vprašanje? Pišite mi na aktivnizmano@gmail.com
ali pokličite na 070 861 161.

Prednosti pravljične joge
$99.99
Postopoma in skozi igro otroci spoznajo asane - jogijske položaje
Osvojijo pravilno dihanje
Se naučijo sproščati
Si pomagajo izboljšati osredotočenost, , spomin in samospoštovanje
Zamnjšanje morebitne tesnobe

Pripovedovanje zgodb med jogo je eden od načinov, kako jo narediti bolj spontano in prijetno za otroke. Med uvajanjem novih jogijskih položajev jim učiteljica pripoveduje pravljico ali zgodbo. Joga je telesna dejavnost, ki otrokom pomaga pridobiti moč, gibčnost in ravnotežje. Ima tudi številne čudovite prednosti, ki jih vodijo skozi vaje koncentracije in čuječnosti – spodbujajo jih, da umirijo svoj um in telo.

Poučevanje joge vašemu otroku nudi način, da se nauči osredotočiti brez motenj. Podpira zdravo gibanje telesa in spodbuja splošno zdravje. Z drugimi besedami – joga je dobra za otroke!

Pošlji povpraševanje

Učiteljica: Zala Gavric

Zala je mamica dveh navihančkov, ki ji ves čas dajeta in hkrati jemljeta energijo. Po izobrazbi sicer ekonomistka, vendar jo je življenjska pot odpeljala v druge vode. Otroka sta v njej zbudila željo po delu z družinami in otroki, posebej tistimi, ki se soočajo z različnimi izzivi.

Pravljična joga ji predstavlja odlično priložnost, da v otrocih zbudi zanimanje za to starodavno tehniko, da skupaj postavijo osnovo, na kateri bodo lahko gradili svoje znanje, ki jim bo še leta pomagalo balansirati skozi stresne izzive, ki jih čakajo v življenju.