Pilates za zdravo hrbtenico in močno jedro

Pilates je popolnoma varen in priporočljiv za oba spola. Vaje so na prvi pogled videti enostavne, vendar ali so res? Vedno znova se izkaže, da natančno izvedene vaje, naj bodo še tako enostavne, zahtevajo veliko energije. In to je dobro.

S svojim telesom moramo delati nežno in spoštljivo.

Vse moje vadbe temeljijo po tem načelu. Brez hitrih poskokov, hitenja in “nizanja” velikega števila ponovitev. Povežemo dih z gibanjem, da vse skupaj teče gladko in nadzorovano. S tako vadbo pridobi tudi naša ”glava”, saj razmišljamo o dihanju in pravilni izvedbi, s tem pa smo med vadbo prisotni v trenutku in imajo naše misli lahko ‘pavzo’ od vsakodnevnih skrbi. Med vadbo večkrat opozarjam na pravilno telesno držo, na stisk globokih trebušnih mišic (stisk popka) in tudi na aktivacijo mišic medeničnega dna. V kolikor imamo močno jedro oziroma se ga med samo vadbo trudimo imeti aktiviranega, smo na zelo dobri poti, da bo naš trening vedno bolj učinkovit, hrbet razbremenjen, počutje po vadbi pa bo res zelo dobro.

Namen vadbe je da se telo po vadbi počuti DOBRO ne preveč utrujeno ali celo z bolečinami.

Pilates na moj način poteka z veliko mero prilagoditve glede na publiko. Cilj je zdrava hrbtenica, močne trebušne mišice in vitalno počutje. Pilates na moj način (kot sem ga poimenovala) je edinstvena vadba, katera vključuje vse elemente pilatesa, a kljub temu prinaša še večji izziv, več potenja in zahteva več volje

S tovrstno vadbo poskrbite za močne notranje mišice v telesu, lepo držo, preprečite bolečine v križu in poskrbite za vsakodnevno boljše počutje.

Pilates na blazini je izjemno varna in učinkovita vadba primerna za vse generacije. Ritmi nežno energične glasbe vas skozi vadbo ves čas spodbujajo. Verjemite, všeč vam bo!

Vadba je primerna tudi za začetnike.

Video trening: TUKAJ 🙂