Poporodna vadba – Mamica na porodniškem dopustu <3

Pomlad nam prinaša poleg vse lepšega vremena in cvetočih dreves (in sem ter tja tudi kakšno snežinko ☺ ) tudi zelo lep praznik, pomemben za vse mamice – materinski dan. Praznujmo ga tako, da same sebi naredimo, kar se da lep dan poln lepih misli, spominov, občutkov. Se spomnimo vseh lepih in včasih težkih trenutkov. Biti mama ni kar tako samoumevno. To nam je bilo dano z nekim namenom. Povrnimo to hvaležnost tako, da se v najboljši moči trudimo skrbeti same zase, kar se da lepo. Brez slabe vesti, si moramo v vsakodnevnem natrpanem urnku najti čas za svoje užitke in hobije. 

Čas vedno je…le razporediti si ga moramo tudi sebi v prid. Včasih šteje tudi le slabih 5 minut, naslonjena na stolu in z zaprtimi očmi in z obrazom obrnjenim proti soncu…pa smo takoj napolnjene z nečim novim.

 

Svet materinstva je razburkan. A verjamem, da vsaka mama ob koncu dneva, ko poljubi svoje že speče otroke za lahko noč, občuti, to neskončno hvaležnost, katero včasih niti ne znamo razložiti. Ja, to je tisto, kar vemo samo me – MAME. 

Večkrat se tako zgodi, da v tej nevihit (katera pride in tudi gre), mame v skrbi za dojenčka hitro pozabimo nase. Ko dojenček pride na svet se vse vrti okolii njega. Seveda se življenje spremeni. Pa vendar ne smemo pozabiti…dojenček je prišel v NAŠ svet. On naj bo tisti, ki se bo prilagodil našemu načinu življena. In tako vse postane bolj enostavno. Zavedati se je treba dejstva in kar rada večkrat poudarim da je zadovoljna, srečna mamica = zadovoljen dojenček in ne obratno. 

 

Vsem mamicam bi v prvih tednih po porodu generalno svetovala naj lupčkajo te majhne glavice kolikor se da. Vohajo njihov vrat, ker noro lepo diši. Sprejemo vsako gospodijnsko pomoč. Ne berejo nobenih forumov in imajo telefon izključno za uporabo fotoaparata. Fotografije naj razvijejo. Naj v prvih tednih po poroduj spijo, ko spi dojenček. Se zdravo prehranjujejo, da bodo imele dobro mleko. In naj bodo pravilno aktivne, da bodo imele energijo za vse nadaljne podvige. Samo zadovoljna mama je lahko dobra mama in če je mama okej bo dojenček tudi. Vse je minljivo. Tako lepi, kot malo manj lepi trenutki.

 

Oglejte si več o pravilni poporodni vadbi.

 

Do prihodnjič ☺

Tjaša <3